Nettipokeri

Pokeri on maailman suosituin korttipeli. Pokerinpelaaminen netin välityksellä on helppoa ja turvallista. Kilpailu nettipokerisivustojen välillä on kiristynyt huomattavasti ja nykyään enää parhaat ja luotettavimmat sivustot ovat jäljellä. Täältä löydät tarvittavan tiedon ja ohjeet oikean sivuston ja miellyttävän, jopa voitollisen harrastuksen löytämiseksi.

Parhaat sivustot nettipokerin pelaamiseen

Pokerin eri pelimuodot

Turnaukset – Pokeri voidaan jakaa käteis- ja turnauspeleihin. Yleisesti ottaen käteispeleissä taitoelementti korostuu verrattuna turnauksiin. Turnausten ratkaisuvaiheissa alkupanokset eli blindit ovat usein niin suuria, että sattuman merkitys korostuu väkisinkin. Toki turnauspelaaminen sisältää myös hienouksia, joita käteispelaamisesta ei löydy. Kun käteispeleissä yleisesti ottaen ihmiset ottavat liikaa riskejä, turnausten loppuvaiheissa ja juuri ennen rahasijoja pelaajat ovat helposti ylivarovaisia. Tämä onkin otollinen hetki kasvattaa niin kutsuttua stäkkiä eli ottamalla riskejä viedä muilta merkkejä ja parantaa siten omia mahdollisuuksia.

Käteispelit – Käteispeliksi kutsutaan pokerin perusmuotoa, jossa pelataan rahalla toisia pelaajia vastaan siten, että blindit pysyvät samoina. Käteispelien sessioiden pitkittyessä pelaajat usein ostavat lisää rahaa pöytään ja stäkit kasvavat. Ei ole mitenkään epätavallista, että pelaajilla on edessään jopa 500 -kertainen merkkimäärä isoon blindiin nähden. Tällaisessa tilanteessa taidon merkitys korostuu huomattavasti. Käteispelaamisen etuja turnauspelaamiseen on, että voit tulla ja lähteä koska huvittaa.

Maailman suosituin No Limit Texas Hold’em – No Limit Texas Hold’em on tämän päivän suosituin pokerin muoto. No limit tarkoittaa panostuksen muotoa ja kuten nimikin kertoo, panostuksella ei ole kattoa. Näin pelaaja voi halutessaan mennä välittömästi all-in. Texas Hold’em on tämän päivän yleisin pokerin muoto. Säännöt löydät täältä. (linkki)

Suomalaisten suosima Omaha – Hieman edistyneemmän pelaajat ja erityisesti suomalaisten suosima pokerin muoto on Omaha. Se on Texas Holdem -version lähisukulainen sillä erotuksella, että käteen jaetaan yhteensä neljä korttia. Toisin kuin Texas Hold’emissa, näistä on pakko käyttää tasan kaksi korttia. Neljän kortin vuoksi pelissä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja on suomalaisten hurjapäiden suosiossa.

Nettipokeri vs. Livepokeri

Netissä pelattava pokeri sujuu paljon ripeämmin kuin niin kutsutussa livepelissä eli kasinolla tai kotipeleissä suoritettu pelaaminen. Koska korttien sekoittamiseen ja jakamiseen ei kulu aikaa eikä tarpeetonta sähellystä, on yhden jaon kesto yleensä vain murto-osa siitä, mitä se on livepeleissä. Netissä on myös mahdollista pelata useaa pöytää yhtäaikaa. Mikäli hyvien lähtökäsien odotteleminen on sinusta pitkästyttävää, tässä onkin oiva ratkaisu saada vauhtia peleihin.

Pokeribonukset

Uuden pelaajan bonukset – Uusille pelaajille on usein tarjolla merkittäviä talletusbonuksia, jotka kannattaa hyödyntää. Ennen rahojen kotiutusta bonusrahalla tulee pelata vaadittu määrä pokeria. Nämä vaatimukset ovat harvoin kuitenkaan kohtuuttomia, joten suosittelemme lämpimästi ottamaan kaikki talletusbonukset pokeriin avosylin vastaan.

Uskollisen asiakkaan edut – Useat hyvät pokerisivustot tarjoavat etuja lojaalisille asiakkailleen. Yleensä sivustoilla ovat oman lojaalisuuspisteet ja kauppa, jossa voit käyttää pisteesi. Aktiiviselle pelaajalle nämä edut voivat olla huomattavia, jopa tuhansien eurojen arvoisia. Kannattaakin kiinnittää huomiota, kuinka nopeasti pisteet kertyvät ja mitä niillä saa ostettua.

Pokerihuone logo

 

BONUS: 100% bonus 200€ asti ja 10€ ilmaista rahaa

Opi pelaamaan nettipokeria

Kirjallisuus – Nettipokerista ja pokerinpeluusta yleensä on saatavilla paljon laadukasta kirjallisuutta. Pokeri on säännöiltään hyvin yksinkertainen peli, mutta sen hallitseminen menestyksekkäästi on pirullisen vaikeaa. Kirjallisuuden lukeminen kannattaa, mikäli haluat parantaa tuloksiasi. Nykyään on myös suosittua seurata huippupelaajien tekemiä videoita.

Apuohjelmat –Tämän päivän edistyneemmillä pelaajilla on usein käytössään apuohjelmia, jotka tallentavat jokaisen pelatun käden ja muuttavat nämä helposti tulkittaviin avainlukuihin. Näiden avulla pelaaja esimerkiksi näkee vastapelaajan pelaamista käsistä, kuinka usein hän lähtee mukaan tavoittelemaan pottia ennen floppia. Apuohjelmat olennaisesti muistin apuväline. Ne eivät tee päätöksiä pelaajien puolesta. Niistä on kuitenkin pelaajalle hyötyä ja hyvän apuohjelman saa 50 dollarilla.

Toinen vaihtoehto on pelata sivustolla, jossa apuohjelmia ei voi käyttää. Tällainen pokeri löytyy Unibetiltä. Tämä onkin harrastelijapelaajalle oiva vaihtoehto välttää ansaintamahdollisuuksia odottelevia ammattilaisia, jotka kyttäävät koloissaan kuin kobra konsanaan.

Etsi heikkoja pelaajia – Ehkä kaikkein parhaiten parannat menestysmahdollisuuksiasi pokerissa etsimällä heikkoja pelaajia. Netissä on edelleen vuorokaudenajasta riippuen 10 000 – 50 000 pelaajaa pelaamassa koko ajan. Valinnanvaraa siis on ja sitä kannattaa hyödyntää.

Näin parannat menestystäsi

Tässä on pelisivut.comin vihjeet, joilla parannat nettipokerimenestystäsi:

  1. Pysy pelisuunnitelmassasi. Jos tarkoituksesi oli odotella hyviä lähtökäsiä ja iskeä niillä, pysy taktiikassasi, vaikkei hyviä käsiä tulisikaan.
  2. Etsi heikkoja vastustajia
  3. Hyödynnä bonukset, joita sivustot tarjoavat
  4. Hyödynnä lojaalisuusedut
  5. Perehdy kirjallisuuteen

Texas Hold’em pokerin säännot:

Texas Hold’em on pokerin variaatio, jossa käytetään perinteistä 52 kortin pakkaa, jonka kortit on jaettu neljäksi maaksi. Näitä ovat pata, hertta, ruutu ja risti. Jokaista maata on 13 korttia (ässä, kuningas, rouva, jätkä, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2).

Jokaisen jaon alussa jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja asettaa pienen sokkopanoksen ja hänen vasemmalla puolellaan oleva pelaaja laittaa ison sokkopanoksen, joka on suuruudeltaan kaksi kertaa pieni sokkopanos. Sen jälkeen jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi sattumanvaraista korttia, jotka vain pelaajalla itsellään on oikeus nähdä. Pelaajat, joilla ei ole alkupanosta, päättävät seuraavaksi, lähtevätkö peliin mukaan. Lähteäkseen peliin mukaan, on pelaajan joko maksettava ison alkupanoksen suuruinen maksu tai korotettava; muuten pelaaja joutuu luopumaan kädestään, eikä enää osallistu kyseiseen jakoon. Mikäli joku pelaajista korottaa panosta, on korotuksen suuruinen maksu tällöin pienin summa, jolla peliin voi lähteä mukaan. Pelivuoro vaihtuu pelaajalta toiselle myötäpäivään niin kauan, kunnes korkein panostus on maksettu kaikilta mukana olevilta pelaajilta.

Jos tässä vaiheessa mukana on vähintään kaksi pelaajaa, jaetaan ns. floppi. Tällöin pöytään jaetaan kolme avonaista korttia, jotka ovat kaikkien nähtävillä. Nämä ovat kaikille yhteisiä kortteja, joita kaikki pelaajat käyttävät parhaan pokerikäden luomiseen. Seuraa uusi panostuskierros alkaen jakajan vasemmalta puolelta. Panostamisen sijaan pelaaja voi sököttää eli antaa vuoron seuraavalle, mikäli pöytään ei ole asetettu panoksia edeltävien pelaajien toimesta. Kun tämä panostuskierros on saatettu loppuun, jaetaan pöytään neljäs yhteinen avonainen kortti. Tämän jälkeen seuraa jälleen panostuskierros kuten flopillakin. Kun panostuskierros on ohi, jaetaan pöytään viides ja viimeinen yhteinen avonainen kortti. Tämän jälkeen seuraa jälleen panostuskierros normaaliin tapaan. Jos tämän panostuskierroksen päättyessä pelissä on mukana useampi kuin yksi pelaaja, seuraa korttien näyttö, jossa potti annetaan sille, joka näyttää vahvimman pokerikäden.

Pokerikäsi muodostetaan parhaasta viiden kortin yhdistelmästä. Pöydässä ollessa lopulta viisi korttia ja kädessä kaksi, jätetään kaksi korttia käyttämättä. Pelaaja voi käyttää kädestä olevista korteista nolla, yksi tai kaksi korttia riippuen mikä yhdistelmä tuottaa parhaan pokerikäden. 81 Paras mahdollinen pokerikäsi on värisuora, jossa pelaajalla on yhtäaikaisesti kädessään sekä väri että suora. Tämä tapahtuu siten, että kädessä on viisi peräkkäistä samaa maata olevaa korttia (esimerkiksi 8,7,6,5,4 ruutua). Ässää voidaan käyttää ykkösenä tai neljänätoista (esimerkiksi sekä ässä, kuningas, akka, jätkä, 10 on suora että 5,4,3,2 ja ässä ovat suoria). Värisuoran jälkeen paras käsi on 4-samaa (esimerkiksi neljä akkaa ja mikä tahansa kortti). Tämän jälkeen tulee täyskäsi, mikä pitää sisällään 3 samaa ja parin, esimerkiksi kolme kuningasta ja kaksi nelosta. Seuraavaksi tulee väri, jossa on viisi samaa maata olevaa korttia. Sitten tulee suora, jossa on viisi perättäistä korttia. Sitten tulee kolmoset eli kolme samaa korttia, esimerkiksi 4,4,4,5,2. Seuraavana arvojärjestyksessä tulee kaksi paria, esimerkiksi 6,6,3,3,2. Sitten tulee pari. Viimeisenä tulee hai-käsi, jossa ei ole mitään näistä. Tällöin suurin kortti ratkaisee voiton. Korttien suuruus ratkaisee voiton myös kaikissa muissa tasatilanteissa. Esimerkiksi väri, jossa korkein on ässä, voittaa värin, jossa suurin kortti on kuningas.

Texas ’Hold em vs Omaha

Kuten ylempänä totesimme, Omaha- pokeri on lähes yhtä suosittu pokeripeli kuin Hold ’em, niin netissä kuin livepöydissäkin. Säännöiltään näillä kahdella pelillä on hyvin vähän eroa keskenään, mutta niiden luonne on silti täysin erilainen ja strategioiltaan ja todennäköisyyksiltään puhutaan kahdesta täysin eri pelistä.

Suomalaisten suosimaa Omahaa kuuleekin usein luonnehdittavan enemmän pelurien kuin matemaatikkojen peliksi. Tämä johtuu siitä, että todennäköisyydet käsien voittamisessa jäävät usein pienemmäksi kuin Hold ’ em: ssa ja myös pelin psykologinen merkitys korostuu siten enemmän (tästä seikasta löytyy useita esimerkkejä menestyneistä suomalaisista).

Omaha Hi

Miten netissä yleisin Omaha Hi (yleensä Omaha- pokerilla viitataan nimenomaan Omaha Hi- pokeriin, joka on varmasti suosituin netissä pelattava Omahan muoto) sitten eroaa Hold’ Em: sta?

  • Omahassa jaetaan alkupanosten asettamisen jälkeen kullekin pelaajalle kahden piilokortin sijaan neljä piilokorttia. Tämän vuoksi siis Omahassa voittavat kädet ovat usein huomattavasti korkea- arvoisempia kuin Texas ’hold em: ssa, luonnollisesti koska käden muodostamiseen on käytössä kaksi korttia enemmän.
  • Siinä missä Hold ’em: ssa oman käden muodostamiseen saa käyttää omista korteista parhaan käden vaativan verran kortteja, täytyy Omahassa käyttää nimenomaan kaksi oman käden korttia. Pelaajan käsi muodostuu siis tasan kahdesta omasta kortista sekä kolmesta pöytään jaetusta yhteisestä kortista.

Omaha Hi/ Lo

Omahasta pelataa paljon myös Omaha Hi/ Lo- versiota. Se eroaa Omaha Hi: stä siten, että siinä lukuarvoltaan pienimmän käden saanut pelaaja voittaa puolet potista. Paras Lo- käsi on siis tällöin 5-4-3-2-A, jonka käden yhteenlaskettu lukuarvo on 15 (Ässä lasketaan siis ykkösenä). Ehtona Lo- kädelle on, että suurin kortti on enintään 8 eikä se sisällä yhtään samansuuruista korttia. Mikäli yhdelläkään pelaajalla ei ole Lo- kättä, voittaa parhaimman käden saanut pelaaja koko potin.

Omaha Hi/ Lo tuo siis jälleen täysin uuden ulottuvuuden pokeripelien mielenkiintoiseen maailmaan. Vaikka et olisi koskaan edes kokeillut nettipokeria missään muodossa, mutta olet taitava matematiikassa ja todennäköisyyksien laskemisessa, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua siis Hold ’em ja Omaha- pokereihin, sillä ne ovat pitkällä tähtäimellä taitopelaajien pelejä mitä suurimmassa määrin.

Nettipokerin historia lyhyesti

Nettipokeribuumi syttyi räjähdysmäisesti vuonna 2003. Ihmiset huomasivat, että netissä pelaaminen on turvallista. Jos osasi hieman pelata, oli voittaminen helpohkoa. Media tarttui tähän nousevaan trendiin. Ilari Sahamiehestä ja hänen kaltaisistaan näkyvistä pokeriammattilaisista tuli uusia esikuvia, aikamme rocktähtiä. Chris Moneymakerin tuhkimotarinaa 39 dollarin satelliitista WSOP:n voittoon läpäisi uutiskynnyksen kaikkialla maailmassa.

Ilmiö oli varsin huomattava myös Suomessa. Sadat tuhannet suomalaiset alkoivat pelata nettipokeria. Ainakin hetkellisesti nettipokerista tuli Suomen suosituin taitopeli. Parhaimmat alkoivat pelata ammatikseen. Arvioiden mukaan Suomessa oli parhaimmillaan noin 2000 pokeriammattilaista.

Vuonna 2008 alkoi talouden alamäki ja useat korkeiden panosten pelejä rahoittaneet pelaajat katosivat. Ammattilaiset jäivät jauhamaan isojen panosten pelejä keskenään. Valtaosa heistä sai etsiä pian uutta ammattia itselleen. Vuosien myötä pelaajien joukko oli alkanut myös valikoitua: kovimmat pelaajat jatkoivat pelaamista ja heikoimmat lopettivat. Pokeri on luonteeltaan yleensä pienten marginaalien peli. Kun pelaajat osaavat pelata kurinalaisesti perusjärkevää peliä, on voittaminen ammattipelaajallekin huomattavan hikistä puuhaa.

Pokerihuone logo

 

BONUS: 100% bonus 200€ asti ja 10€ ilmaista rahaa